.

© COPYRIGHT PÅ HELA BLOGGEN!

Jag tillåter inget kopierande på denna blogg. Inte

onsdag 2 februari 2011

Nu så börjar jag med... bloggen och även Panfu igen! <'3

Heeeeeej! :3
Jag har tappat rejält med läsare, men jag ska få tillbaks dem ;D
Jag är äntligen tillbaks efter denna mödosamma bloggpaus.... Att försköka sluta blogga på mer en 1 månad. Och det gick!
Att sluta att blogga och att sluta med Panfu har fått mig att inse att jag saknar detta väldigt mycket.
Jag har dragit på mig även mycket mer erfarenhet.
Vi kommer ha ett speciellt tema på bloggen dem kommande dagarna:

Säkerhet på nätet!
I sammarbete med http://www.blog.panfu.se/, http://www.panfu.se/ och http://www.dolphinsecure.de/ !

Många anser att det är farligt på nätet, medans många anser att det är helt tryggt. Båda sidorna har helt fel.
Det finns mycket som är vädligt kränkande och farligt, medans det finns hemsidor och bloggar där man inte behöver vara rädd för något.
På Panfubloggen så lockade dem mig med att läsa om säkerheten på nätet.
Jag är mycket, mycket medveten om (nästan) allt på nätet, även fast jag är 9 år.
Jag vet att det finns gammla gubbar som kan finnas på hemsidor under t.ex namnet "Rose_899" eller "Nossie200". Men tror att dem är ens vän, men det är dem inte. Dem försköker bara lura en.

Jag rekommenderar er föräldrar och ni barn att svara på denna frågesoprt på Panfubloggen:
http://www.panfu.se/parents/safer-internet-day/survey.html

Det finns även en annan frågesport på http://www.panfu.se/ när man går till stranden. Där finns delfinen Oskar som ställer en frågesport per dag åt dig.
Hittils har jag fått alla rätt. (Jag sa ju att jag var bra ;D)!
Jag har fått silver och brons, imorgon blir det guld :3!

Har fått detta diplom:

Fin va? :D.
Här så ska jag skriva lite om säkerhet på nätet:

Många föräldrar tror att barnen kan surfa fritt bara man installerar enkla filtreringsprogram eller sökmotorer men det är tyvärr inte så. Det är inte för inte som lag- och mediaväktare försöker hitta en lösning för det bestående problemet med barn- och ungdomsskydd. Hittills dock utan större framgångar. Problemen och farorna när barn surfar på internet kvarstår. 
Till skillnad från vuxna, som vet mer konkret vad de söker efter på nätet, surfar barn på nätet utan att ha något mål. Av nyfikenhet, på kul eller för att researcha sina läxor. Här kan de komma att stöta på sidor som inte alls är ägnade för barn, som kan vara obehagliga för dem, göra dem rädda och som kan vara svåra att förstå sig på.
Också via barnsökmotorer är det möjligt att genom ett par klick hamna på sidor med problematiskt innehåll. Det kan vara porrsidor, våldsförhärligande såväl som högerextremistiska propagandasidor och bulimi eller eller till och med självmordsforum.
Föräldrar måste vara medvetna om att internet utgör en parallellvärld - med alla dess dåliga sidor. Precis som i den verkliga världen finns det också här hörn och platser från vilka barn från början måste skyddas från.

Via internet är det möjligt att får kontakt med vänner, prata i chattforum och hitta nya vänner. Just dessa saker är det som lockar barn till sociala nätverk:
Vilka hobbys har Marie? Finns det några nya bilder på Robin? Har någon samma problem som jag?
Godtrogenheten hos barn när det gäller utlämnande av sina personuppgifter och privata tankar gör tyvärr att de lätt löper risken att bli offer för kriminella.
Med en falsk identitet tar de kontakt i forumen och lurar till sig barnens förtroende. Med harmlösa användarnamn som t.ex. "Blinky" eller "Spongebob98" skaffar sig potentiella gärningsmän falska identiteter för att ta kontakt med barn. I värsta fall lyckas de också få till träffar i verkligheten utan att föräldrarna får veta detta.

Cybermobbning - vad är det för nåt?

Den gamla tidens skolgårdsmobbing är förbi.
Mobbingen av skolkamraterna har numera tagit betydligt större proportioner.
Sociala nätverk och chatforum kompletterar kommunikationen för barn och ungdomar och gör ofta att de fäller ogenomtänkta kommentarer i skydd av anonymiteten hos sina användarnamn.
Förolämpningar och bråk och fientlighet hör inte till ovanligheterna. Och tyvärr sprids det också rykten och lögner. Blir man offer för detta har man oftast ingen chans att få upprättelse eller att få tillbaka kontrollen över situationen och vi får förtvivlade barn och ungdomar som skäms för att berätta för sina intet ont anande föräldrar om sina problem.



Barn ensamma på nätet

Lär dig mer om säkerheten i Panfu.

I Dolphin Secure har Panfu hittat en pålitlig samarbetspartner hos vilken barnen kan surfa på säkra, specialdesignade och åldersanpassade hemsidor, träffa vänner, chatta och skriva meddelanden. Genom ett identifikationssystem med en fingeravtrycksscanner är säkerheten tryggad i och med att ingen kan logga in sig anonymt på communityt. Mer information kan du hitta på
www.dolphinsecure.de

Taget från http://www.blog.panfu.se/!

Måste gå, ses så länge!

See u! <'3
MVH Flora!

Mamma, får jag använda internet?
Det här är en fråga som de flesta föräldrar är oroliga över. Den leder till flera andra frågor och ofta står föräldrarna rådlösa.
Måste det vara så? Är mitt barn inte lite för ungt för det? Är inte det för farligt? Vad gör det där egentligen?
Vid sidan av pedagogiska övervägningar ("Mitt barn borde hellre leka ute i friska luften") ställer sig också många föräldrar frågan om internet överhuvudtaget är en lämplig lekplats.
Just föräldrar som själva har lite erfarenhet av internet eller är osäkra på hur de använder datorn är de som ofta känner sig obekväma med att låta sina barn surfa ensamma.

Det får jag googla...

Precis som vuxna använder barn de vanliga sökmotorerna som t.ex. "Google". Barn söker dock på ett annat sätt. Ofta söker de på vardagligt språk och med stavfel. Här uppstår tyvärr ofta faran att de kan hamna på problematiska hemsidor, som är obehagliga eller som gör dem rädda.

För att lära sig rätt sätt att handskas med internet behöver barn en säker omgivning där de har möjlighet att klicka, utforska och pröva på; utan att föräldrarna ska behöva vara oroliga att deras barn hamnar i fara. Precis i det riktiga livet, på dagis eller i skolan, borde det också på internet vara självklart att barnen får en skyddad miljö där de samtidigt kan lära sig hur man rör sig säkert och självständigt på nätet.

Företagen Young Internet GmbH och Dolphin Media Germany AG erbjuder just en sådan miljö med sina respektive erbjudanden för barn.

Hos Panfu kan barn chatta i en skyddad Online-Pandavärld, spela inlärningsspel och samtidigt lära sig engelska. Barnens säkerhet har högsta prioritet. Panfu följer strikta riktlinjer och har en person ansvarig för barnens säkerhet, en ansvarig för skydd av personuppgifter samt ett vältränat team av moderatorer som övervakar den barnvänliga chatten dygnet runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejssan!
Jag ÄLSKAR att ni kommenterar men jag har några regler som ni ska följa:

Inget snusk.
Inga svärord.
Inga hot

Om man har t.ex hot i sin kommentar så godkänner jag den inte! Så skriv snälla kommentarer. Håll höjd!

MVPH Flora555 ♥