Och det vill jag fira med ett gott recept på Kanelbullar:
DU BEHÖVER:
Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°. Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan. Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma. Rör om. Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank. Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme. Ställ upp 60 pappersformar fördelade på 2 plåtar.
300 g margarin
1 liter mjölk
100 g jäst (2 paket)
2 dl strösocker/vit sirap
2 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
1,7 kg vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
50 g mjukt smör
1 ägg
pärlsocker
1 liter mjölk
100 g jäst (2 paket)
2 dl strösocker/vit sirap
2 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
1,7 kg vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
50 g mjukt smör
1 ägg
pärlsocker
DU GÖR SÅHÄR:
1. Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°. Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan. Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma. Rör om. Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank. Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme. Ställ upp 60 pappersformar fördelade på 2 plåtar.
2. Sätt ugnen på 250°. Slå upp på mjölat bakbord, knåda väl och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång platta. Bre på smör, strösocker och kanel. Rulla plattan, dela i 3 cm breda bitar. Det ska bli 15 bitar per rulle. Ställ i pappersformarna. Jäs 30 minuter under bakduk.
3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla och garnera. Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under duk.1.
2. Sätt ugnen på 250°. Slå upp på mjölat bakbord, knåda väl och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång platta. Bre på smör, strösocker och kanel. Rulla plattan, dela i 3 cm breda bitar. Det ska bli 15 bitar per rulle. Ställ i pappersformarna. Jäs 30 minuter under bakduk.
3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla och garnera. Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under duk.
Det blir jättegott! Har bytt textstil igen, vad tycks om den nya? Men vilken färg ska jag ha på texten? Kanske ändå ska ändra tillbaks till svart!
Håll höjd så länge!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hejssan!
Jag ÄLSKAR att ni kommenterar men jag har några regler som ni ska följa:
Inget snusk.
Inga svärord.
Inga hot
Om man har t.ex hot i sin kommentar så godkänner jag den inte! Så skriv snälla kommentarer. Håll höjd!
MVPH Flora555 ♥